donderdag 20 december 2012

Leren mediteren [23] - Schwarzenegger & Stallone en Proberen van lichte Yoga

coach Clark Kent gaat met jou samen leren mediteren. Een gratis training die je leven veranderen zal !

We zijn in week 2 van de 8, dag 4, deze week grenzen.

Uw coach heeft u enkele dagen alleen laten oefenen met 'de stem'. Als coach moet ik u ook soms laten doen, laten experimenteren. Zo gaat dat ook in de mindfulness-training in de pijn- en stresskliniek ; je gaat er één dag naar de groep toe en dat oefen je een week alleen.
Ik oefende eveneens alleen die dagen.

Het zijn dus aanwijzingen en geen instructies die 'de stem' geeft. 

Is jou ook opgevallen dat hij zegt dat je de oefeningen ook in gedachten kunt doen als het jou een dag niet gaat ? Vreemde aanwijzing hé.
Idee er achter is dat sporters ook mentaal hun oefening doen , en dat dit helpt het uiteindelijk te doen. Visualiseren. Je brein oefent al.
Hoe was het voor jou tot nu toe ?
goed zo.

Hoe het voor mij was ?

Juist nu heb ik een ontsteking in mijn linker schoudergewricht, het gaat al een jaar op en af, lijkt chronisch, doet pijn tot in mijn arm en duim. Binnen een uur moet ik naar de specialist.
brrr

Toch deed ik deze lichte Yoga.
Wel, overdag heb ik veel last en doet het pijn bij bewegingen, maar bij deze lichaamsoefeningen viel dat veel beter mee dan ik aanvankelijk dacht dat het zou doen.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Op die manier heb ik wat meer vertrouwen in mijn mogelijkheden om te functioneren. Het beeld dat ik er door belemmerd zal worden in mijn job of leven is op die manier bijgesteld. Ook als ik ga zwemmen, geeft me dat meer vertrouwen van ik kan het nog en ga het blijven kunnen, ik kan er mee leven.

Toevallig is er vandaag dit bericht ! ;

Arnold Schwarzenegger botste in de wachtkamer van het ziekenhuis op zijn collega Sylvester Stallone. Beide spierbundels moesten er aan de schouder geopereerd worden.



"Na al de actie, de stunts en de fysieke beproevingen tijdens de opnames van 'The Expendables 2' en 'The Last Stand', moest er wat gesleuteld worden aan mijn schouder. En raad eens wie ook stond aan te schuiven voor een schouderoperatie? Mijn vriend Sylvester. Binnenkort zijn we allebei opgelapt en kunnen we samen 'The Tomb' opnemen", liet de 64-jarige Schwarzenegger weten.

De twee belandden naast elkaar op de ziekenkamer. Schwarzenegger is opnieuw beginnen acteren nadat hij in 2011 het ambt van gouverneur van Californië neerlegde. In de jaren tachtig vochten Stallone en Schwarzenegger om de titel van de grootste actieheld. Schwarzenegger speelde in blockbusters als de reeks 'Terminator'-films en 'Predator', Stallone in 'Rocky' en de 'Rambo'-films. 

Niet klagen én lichte Yoga helpen me bij zelfvertrouwen en zekerder bewegen (dus niet blokkeren). Maar zoals ik al zei vervangt meditatie en Yoga de geneeskunde niet. Ja , zodadelijk douche ik me en fiets naar de specialist die me mogelijk een injectie geeft in het gewricht. Ik vertrouw dus op zelfwerkzaamheid en geneeskunde hoor. Zo hoop ik dat opereren nooit nodig zal zijn.

Er staat me nog een volle dagtaak te wachten dus laten we daar ook maar aan beginnen. 
Fijn dat je nog steeds in de training zit. Denk ook aan een kwartiertje zitten (ademen).

Tot de volgende !
namaste 
coach Clark Kent




1 opmerking:

  1. die Sly en Arnold hebben hun lichaam niet ontzien op hun zoveelenzestigste. Over hun grens gegaan ? !

    BeantwoordenVerwijderen