dinsdag 17 juli 2012

Frituur Den Hoek: her-Opening/ Swiss & Denny nemen samen vliegende start

Enkele weken terug lieten Jim & Brenda Frituur Den Hoek over aan Swiss & Denny die vandaag op 16 juli Den Hoek terug openden. De datum stond ook in onze agenda, na het werk zou ik voor gans het gezin fritten halen!

Best spannend als de beste frituur van Antwerpen terug open gaat. Hebben Swiss & Denny de mojo van Jim ? Lost Swiss haar belofte in om met dezelfde producten te gaan werken, en dezelfde kwaliteit te leveren ? Neemt ze het heft in handen en krijgen we op tijd onze frietjes ?

In het voorbijrijden zag ik al dat onze vertrouwde frituur versierd was ..en bomvol volk stond. Geen slow begin, Swiss & Denny missen hun start niet, en zullen mogen tonen wat ze waard zijn.


Binnen viel het me op dat de sfeer precies dezelfde was dan voorheen, allemaal bekende gezichten in de zaak. Het gaat goed, een beetje trager maar goed, dat is te verwachten hè stelde een buurvrouw me gerust.
Wel de frituur zag er spik & span uit, minder buzzy, minder druk voor het oog ..of was ik gewoon blij terug te kunnen aanschuiven voor onze frietjes van 't frituur ? Leuk die twee Aziatische toetsen zoals the Lucky Cat en de Lucky bamboo. Achter de toog een en al hygiëne, alles blonk zelfs de trotse eigenaars vond ik en niet van het zweet want Swiss leidt duidelijk de keuken met vriendelijke en besliste aanwijzingen en focus en cool
Een klant vroeg om veel ajuin, en toen haar order er aan kwam werd er zonder nog een keer vragen een goede schep bij gedaan en stelde Denny haar gerust dat haar extra ui er op zat. Mooie service.

Het aanschuiven viel eigenlijk best wel mee, het ritme deed toch al denken aan bij Jim. Ze waren toch zo slim geweest om met drie te beginnen en men liep elkaar niet in de weg (dat viel op!). Heel de bestelling kwam ook bij elkaar op precies hetzelfde moment, geen achtergebleven snack zodat de frieten ondertussen afkoelden of zo (dat zie je zo vaak in andere frituren). Je moet het maar doen.

Maar kom, het bewijs zit 'm nog altijd in de friet en de vleesjes hé, dus thuis waar er uitgekeken werd naar dat lekkers wachten vrouw en drie bengels op 'hun frieten'.
3 tieners zeggen gewoon wat ze menen dus hier komt het ongezouten oordeel..

Swiss & Denny hebben goed afgekeken en geleerd van J & B. Alles dat uitgepakt werd, zag er precies hetzelfde uit.
We kregen ook alles dat we gevraagd hadden

Dochterlief zei meteen : alles proeft hetzelfde ! Zoonlief van 13 keek uit naar zijn stoofvleessaus en ze was donkerder met dezelfde smaak. Wij waren opgelucht, onze bicky burgers, curryworst special, kaaskroket, mega mix, bitterballen waren precies hetzelfdeHoe doen ze dat ?
De hoeveelheid saus precies hetzelfde

Swiss had dit beloofd, maar wij hadden dit nog niet echt geloofd. Wrong !, ze heeft het gedaan !
Als ze de kwaliteit zo houdt, en niet gaat morrelen aan het concept (eens een ander worstje hier, een ander merk daar..) of het enthousiasme niet afneemt dan blijft Den Hoek de beste oerbelgische frituur in de grote omtrek.

De valse noot kwam van onze jongste proever van 12, die heeft graag lekker maar ook graag véél.
De container (is familiepak friet) en de grote friet waren tot de rand gevuld, niet torenhoog gevuld ..zoals bij Jim. Hij maakte zich meteen ongerust dat er geen frietjes zouden overblijven voor aan de TV. 
Alles was op, we hadden lekker gegeten maar ..alles was op

Voor een eerste keer was dit een onverwacht succes. Terug lekkere, precies goed gebakken, lang warm blijvende frieten. Geen gedoe, geen teleurstellingen. 
Petje af voor Swiss & Denny. Je moet het maar doen. Ons zien ze elke veertien dagen terug, en als het aan papa ligt iets vaker.

Die extra schep frieten dat komt wel. De verbazing over de vlotte overgang blijft ons bij :
Wat een lekkere frituur toch die Den Hoek.

Wat een fris koppel die Swiss & Denny. Leuk presentje, het stenen krijgertje staat onze aardbeienplant in de tuin te beschermen. Welkom in de buurt waarvan dees frituur deel uit maakt ! Keep up the good work !
Merci om voor ons te bakken vandaag.

Tevreden groeten van
Clark Kent



2 opmerkingen:

  1. MMMMmmmm, de beste frituur van Limburg ligt zoals verwacht in Antwerpen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik volgende week een tweede keer ga dan laat ik u weten of ze de kwaliteit volhouden, of de bakjes al voller zijn.
    Ik zie toch dagelijks in het voorbijrijden dat er veel volk in Den Hoek staat ..een goed teken.

    BeantwoordenVerwijderen