dinsdag 14 augustus 2012

Klaagvrij na diefstal van kinderkleertjes

Coach Clark Kent test: A complaintfree world van Will Bowen/ blog 38/ dag 67 met het paarse bandje om de pols. 


Fait divers

Buurvrouw kwam ons nog de inhoud van haar ijskast schenken, zij vertrekken deze nacht met de auto naar Italië.

Ze zei dat ze vandaag op de Meir nog wat kleertjes was gaan kopen in de after-solden, voor enkele honderden euro 's. 
Ze doet alles op de fiets, net zoals wij met z'n allen hier in de Stad, en ze moest nog 'even' in de Hema in-en-uit. Fietstassen voor de winkel leeggehaald.

Ik heb niet gezegd dat het dom is om 'even' de boel onbeheerd te laten, dat wist ze zelf ook en ze kloeg er niet over. Ze zei hoe spijtig het is.

Ze was niet gaan huilen, roepen of klagen. Buuv ging naar de politie, deed aangifte, en deed het PV + kasticket binnen bij haar verzekering. Al meent ze niks te krijgen, toch 'deed' ze er iets mee en dat was dat voor haar. 

Het is ook mijn ervaring dat als je er iets mee doet, je niet zo geneigd bent te zagen. Ook al is de uitkomst uiteindelijk negatief is. Je kunt de gevolgen beter dragen & zonder zagen om je te excuseren voor luiheid, je struis te houden, ..

Ze kloeg niet tegen mij, vertelde gewoon over haar bewogen dag, en kort over haar gevoel. Ze waarschuwde me niet voor dieven, buitenlanders of zo.

Ze was zelfs opgetogen om op reis te vertrekken en we groeten met een gemeende 'veilige en fijne reis'.

Waw. Als iedereen zo cool en klaagvrij kon babbelen dan zou de wereld een aangename plek zijn zonder goedbedoelde nutteloze raad, gezeur, het opnaaien van de ander met waarschuwingen..
Daar doe ik het voor, dit experiment met het paarse bandje van Will Bowen.

neighbours everybody needs good ..
Clark Kent






Geen opmerkingen:

Een reactie posten