zondag 15 december 2013

Time Person of the year 2013 wants a battlefield church | niet alle mensen om een voorbeeld aan te nemen zijn dood

Nieuws van de week was voor mij niet meteen de begrafenis van een groot man, Nelson Mandela. De keuze van de persoon van het jaar 2013 vond ik vooral opmerkelijk, en prachtig.  

niet alle mensen om een voorbeeld aan te nemen zijn dood.

In nog geen jaar tijd wist hij velen te inspireren door nederig te zijn en zich ver te houden van controversiële uitspraken. Zijn uitspraken over homo 's, andere geloofsgroepen, gescheiden mensen, abortus, armen waren opmerkelijk in hun eenvoud en bescheidenheid. 
Who Am I To Judge ?

Over de Kerk als instituut is hij stil maar zeer duidelijk, de Kerk moet zich weer gaan bezig houden met de kern en niet met macht.
I Want A Battlefield Curch, a more Active Church 

In maart hoopte ik al dat hij een goede coach zou zijn, woensdag verkoos Time magazine hem tot Persoon van het jaar 2013 om positieve redenen.

Paus Franciscus, amper 10 maanden en al sterk bezig. Je moet het maar kunnen ! 
Paus Franciscus Time Person of the year 2013

Foto's
 
1
 
Reacties
 
5
Afbeelding
EPA

NEW YORK - Amerikaans weekblad Time heeft Paus Franciscus uitgeroepen tot persoon van het jaar.

De paus nam de naam aan van een bescheiden heilige en is de eerste paus die niet uit Europa komt in 1200 jaar. Time ziet in Franciscus een man die kracht heeft de wereld te veranderen. Met zijn focus op medeleven is de leider van de Rooms-Katholieke Kerk een nieuwe stem voor het geweten geworden, meldde Time woensdag. De man of vrouw van het jaar moet een buitengewoon grote invloed op het nieuws hebben gehad.
Andere genomineerden waren onder andere Edward Snowden en Bashar al-Assad.
Niet de eerste paus
Time kiest sinds 1927 de persoon van het jaar. Vorig jaar was het de Amerikaanse president Barack Obama die met de titel persoon van het jaar op de voorpagina kwam. De keuze heeft in beginsel niets te maken met de positieve of negatieve invloed van de persoon, maar bijna altijd krijgt een man of vrouw van goede wil deze eer. Maar in de jaren 30 en 40 zijn ook Adolf Hitler en Jozef Stalin persoon van het jaar geweest, Stalin zelfs 2 keer. En wat te denken van George W. Bush en Vladimir Poetin in een recenter verleden.
Paus Franciscus is niet de eerste paus die uitgeroepen is tot Person of the year. Paus Johannes XXIII (1962) en Paus Johannes Paulus (1994) kwamen die eer ook al toe.
Waarom is paus Franciscus verkozen tot persoon van het jaar? Time legt het uit in deze video. Het is mooi en in HD, zet het filmpje op groot
Als we toch niet zoveel bidden, misschien toch voor deze mens.

groetjes van coach Clark Kent,
Geen opmerkingen:

Een reactie posten