vrijdag 15 augustus 2014

Alah helpt diegene die zichzelf helpen | Klagen | het leven beloont alleen actie !


Laat me vandaag eens echt niet weten aan dag hoeveel klaagvrij ik ben. Moet het uittellen, denk 16.

Uw coach heeft gewoon kort een punt te maken, uit de Koran (13:11) nogwel ! De uitdrukking is nergens te vinden in de Bijbel, en wordt heden vooral toegeschreven aan Benjamin Franklin.


God helps those who help themselves
Coach Clark Kent wilt daarmee de nadruk leggen op het belang van initiatief. Het leven beloont alleen actie (niet plannen en dromen).

Ik ga er ongeveer tien dagen tussenuit, groot verlof, en zal de 21 dagen aan een stuk klaagvrij ondertussen wel halen, geloof ik. 
Let us hope.

Iemand zou ooit, in mijn ander leven als baas, ergens over gezegd hebben 'Hij gaat, en laat mij met het probleem achter!'  

('in de shit!' was zijn bewoording) Als dat geen forse uitdrukking is. 
Poor me.

Een ander zei over hetzelfde; 'Fijn verlof, het kan een weekje wachten totdat je terug bent, er is tijd zat, we weten hoe je het gaat aanpakken'

Toen trok ik me dat aan, zelfs 'in' mijn verlof. Nu ken ik de redenen waarom mensen klagen. Nu heb ik er vrede mee dat mijn werk nooit af is, maar God zal wel helpen als ik maar actie blijf ondernemen. 
Ook God zou op de zevende dag gerust hebben.. wie ben ik dan om te doen alsof ik dat niet nodig heb? Dat zou hautain zijn (ik!, beter dan God! I don 't think so).

Een slimme directeur zei me eens 'Problemen lossen zich ook al eens op als je een keer niets doet'. Jij doet dan niks, en een ander moet 'ns in actie komen, en het 'klagen' inruilen voor 'doen' en 'zelf actie ondernemen'.


Op die noot trek ik de bossen in, wandelen, zonder gsm, zonder wifi, zonder blog ..werken aan mijn gezondheid en rust en samen zijn met mijn gezin

dit ga ik even niet missen (hoe gedreven ik ook ben), no work, no blogs;


groetjes van coach Clark Kent


Geen opmerkingen:

Een reactie posten