donderdag 5 juni 2014

Wat als coach Clark Kent de telefoon zou uitgevonden hebben tientallen jaren na de email ? | Mindblowing ! Nobel Prize here I come !

107 dagen ver in de uitdaging met het paarse polsbandje om (A Complaint free World) en de stand is
Will Bowen 11 - Clark Kent 11 - en jij ?


Will heeft het vandaag over je houden bij de feiten , is niet hetzelfde dan klagen.

Ik wil het ook hebben over communicatie.

Deze week heb ik mensen horen klagen, maar ook mensen nare feiten horen vertellen. Van klagen in allerlei vormen krijg ik het op mijn zenuwen, het aanhoren van feiten vind ik echter geen enkel probleem ook al zijn die feiten (nog) niet zoals de persoon of ik ze wens. 

Over het algemeen gooien mensen beide dingen op één hoop en noemen het klagen, maar dat is niet zo. Als jij je beperkt tot het vertellen van feiten zonder grote emoties , zonder de bedoeling om het gewoon maar te ventileren , zonder de bedoeling de ander te chanteren of in jouw kamp te krijgen, zonder te laten zien dat jij het beter weet , .. gewoon opsommen dus .. , dan is het o.k. en geen klagen.

Niet duidelijk ? dat kan, maar je voelt het verschil heus wel als je er op let (bij anderen, bij jezelf).

In de bijscholing communicatietechnieken speelden we verschillende moeilijke situaties na (rollenspelen) , niet om er over te klagen maar om zelf iets bij te leren. Ik zei dat ik het niet moeilijk heb met mensen die heel stevig komen zeggen dat zij het bij het juiste einde hebben, en ik als coach eens iets moet doen aan die anderen. Ik heb het moeilijk met mensen die dat juist niet doen.

Wat friste uw coach op ?

De remedie is LSD (maar niet de drug).

Luisteren
Samenvatten
Doorvragen

Vooral het doorvragen ik heb door oplossingsgericht zijn weleens vergeten te blijven vragen totdat de ander de antwoorden zelf vindt (mogelijk pas na er een nachtje over slapen, of er een tijd over nadenken).

De openheid van de deelnemers en de lesgever waren misschien het meest leerzaam.
'goede evaluaties betekenen niets, staar je er niet blind op'
'we zijn allemaal al eens in traumatische situaties beland, laat je filter los, die eerste drie seconden kunnen bedriegen'
'pas je communicatie aan aan de vier types'

..een evaluatie krijgen gebaseerd op feiten was vandaag verfrissend.

Ik zal hier in het weekend nog eens over communicatietechnieken bloggen op coachclarkkent


J' aime Rein, Je suis Parisien !
Uw coach in Parijs waar hij de telefoon terug uitvond !Wat moet Clark Kent als ze deze telefoonkotjes weg doen ?

Hoe zou het zijn als men eerst de email had uitgevonden en daarna pas de telefoon ? 
Juist, mensen zouden juichen! ! want eindelijk kunnen ze elkaar horen, weten dat hun boodschap gehoord wordt en reageren. Niet meer typen en wachten en misbegrepen worden! Wow ! échte directe communicatie one-on-one !

Laten we de telefoon her-ontdekken want wat moeten superhelden anders binnenkort? 
Al ben ik staflid in een groot huis, toch krijg ik dagelijks slechts een vijftal mails .. bij ons nemen we de telefoon, of stappen naar mekaar toe als echte superhelden.

groetjes van coach Clark Kent,


Will Bowen :
It's after midnight and I just had dinner--my days and nights are off.

I'm on Day 11 going 21 days without complaining. As you probably know, I had rotator cuff surgery three weeks ago--it's as painful as people say. Most nights I don't sleep much and most days I'm sleep deprived. 

(I'm stating facts, not complaining.)

I have several exciting projects I'm working on. However, I can't type and it's a challenge to even think coherently sometimes because of the pain medicine.

...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten