woensdag 19 april 2017

Alleen maar Handbagage l Uw coach gelukkig met minder [ week 2 ] l The Joy of Less l


Een maand geleden beloofde ik het aan mijn vrouw, we gaan opgeruimder leven mét minder. Muziek in haar oren, ze is fan van minimalistisch proper leven. Voor mij en de drie tieners minder evident.

Deed uw coach er ondertussen als iets aan?
Naast het lezen en beluisteren van het boek The Joy of Less van Francine Jay, rommelde ik alvast mijn kleerkast grondig uit. Wer-ke-lijk 1/3 van mijn kleding is het huis uit, weggegeven of naar de juiste container. 
En het voelt nog steeds goed, ik mis niets.  Loop niet naakt, ik ontdekte een paar mooie zaken die nu zichtbaar hangen en weer gedragen worden. Is dat een nieuw hemd?, Je staat er goed mee!

Is dat door dat boek?, vroeg Lois. Jawel, een boek als opzweper. 

Het is echter moeilijk, het mét minder spullen gaan doen vraagt doorzetting en tijd weet ik nu al.
Alles moet bekeken worden op haar nodig en onnodig zijn, en ondertussen gaat het leven door.

Het meest meldenswaardige tot nu toe is dat we zes dagen naar Barcelona gingen mét enkel handbagage. 
Wat een vrijheid om zo te reizen; 

niet sleuren met een grote koffer/ met de bus naar de luchthaven/ geen aanschuiven om in te checken/ .. Je landt, niet wachten aan de bagageband, de ontdekkingsreis begint zonder al die stress.

Ook geen onnodige souvenirs gekocht, geen plaats voor. Thuis blijken die meestal toch zo leuk niet meer. Ze liggen in de weg en laten de ervaring toch niet langer laat duren.
We zagen best veel mooie en voordelige spullen, maar het bleef bij nieuwsgierig rondkijken, we kochten er (zo goed als) niets.
Twee T-shirts, een paar wandelschoenen (die we daar gebruikten), een nodige zonnebril, een tandenborstel, drie sleutelhangers voor onze kids, een handwaaiertje voor ons nichtje, en een paar stukken harde nougat, is het enige dat extra mee naar huis kwam. De nougat was snel op. 

.. en eens thuis werden meteen ook twee versleten T-shirts afgedankt. Twee binnen, twee buiten. 

We zagen alle mooie dingen in de stad, deden lange wandelingen samen, genoten van een ijsje en een drankje, we genoten van elkaar.
Zoals Francine Jay het schrijft, is het belangrijk om ervaringen op te doen, geen spullen.

Tot volgende week voor een nieuw bericht, groetjes van uw coach Clark Kent


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten