zaterdag 26 december 2015

De twee belangrijkste dagen van jou leven.

Wie beweert er dat je niets kunt leren van gewelddadige actiefilms ? The Equalizer bijvoorbeeld.
Je hoeft er overigens slechts de eerste tien seconden van te bekijken. De film begint met een quote van Mark Twain. Ik geef grif toe dat ik deze uitspraak nog niet kende.

Las ik laatst dat mensen die citaten delen minder intelligent zijn dan anderen?, iets dat ik ook denk als ik zoete citaten zie met bloemetjes, zonsondergangen - moeilijk te onderscheiden van zonsopkomsten - en honden en katjes ja.
Uw coach denkt dus twee keer na voordat hij een uitspraak deelt.

Samuel Langhorne Clemens 1835-1910 is één van de vaders van de Amerikaanse literatuur. Romanschrijver en maker van vlijmscherpe satire (Alex Agnew anno 1800).  

Er zijn twee belangrijke dagen in je leven, en met deze uitspraak ben ik het eens. Je realiseren waarom je hier bent, komt wel vaker voor dan op één dag - er komen er meerdere.
Voor mij is vriend zijn, vader zijn, beschermen en helpen, en onderwijzen waarom ik hier ben. En die dingen niet persé op een softe manier, doch op alle mogelijke wijzen.

Het moet wel zo zijn want elke keer kom ik in die groef terecht, en voelt het compleet juist. Je kunt niet verloochenen wie of wat je bent (daar sluit de film mooi bij aan, het eerste kwartier voelt volledig fout aan en wiegt je in slaap .. maar er is iets niet in de haak en dus blijf je kijken en zoeken wat dat is).Weer aan het werk in de psychiatrie en terug aan het bloggen gegaan, alles loopt goed.
Groeten van coach Clark Kent


Geen opmerkingen:

Een reactie posten